duminică, 5 ianuarie 2014

KARATE-mod de viata

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Poate ne întrebăm ce legătura are Karate cu viaţa? Karate sunt Arte marţiale sau ... un sport, ca toate celelalte.
Întradevăr, dacă privim doar la suprafaţă, la prima impresie, asta este Karate ... un sport.
Vă invit însă să cunoaştem împreună o altă dimensiune a Karate-ului, cea interioarăenergeticăşi spirituală.
Vom intra în tainele corpului nostru descoperindu-l ca energie , vom învăţa să simţim şi să dirijăm aceste energii subtile. 
Nu vreau să cuceresc pe nimeni cu discursuri metafizice, dar putem învăţa şi experimenta împreuna, pe parcursul orelor de Karate Energetic.
Vom descoeri încet-încet că barierele corpului fizic pot fi depăşite. Într-o anumită măsură,echilibrul interior se va restabili iar sănătatea fizică şi mentală va prinde vigoare.
Acesta este scopul meu: să vă arăt că putem avea un mod de viaţă mai sănătos doar prin propiul nostru efort, doar prin propia noastră voinţă

 Karate-dō (空手道) este o artă marțială japoneză introdusă în Japonia (și ulterior în lume) din Okinawa în 1922. În japoneză kara înseamnă gol, te înseamnă mână iar înseamnă cale, rezultatul fiind calea mâinii goale. În karate se utilizează lovituri cu mâinile și picioarele, blocaje, secerări, prize, proiectări fiind un stil extern de luptă.
Originile karate-ului le constituie diferite stiluri de arte marțiale chinezești (kung-fu saugong-fu, respectiv kem-po în pronunțare japoneză), "strămoșul" fiind pokkeck (așa-numitul "box chinezesc" sau "box de templu"), respectiv shaolin quang-fa, practicat de călugarii templului shaolin. Derivate ale acestui sistem de luptă, mai ales așa-numitele "stiluri sudice" (China sudică) au stat la rîndul lor la baza Okinawa-te, a artelor marțiale practicate pe insula Okinawa. Acestea s-au dezvoltat din importante influențe repetate de-a lungul secolelor importate din China, dar și din stiluri de luptă băștinașe. Incă înaintea răspândirii sistemului de luptă Okinawa-te (ulterior kara-te) existau mai multe stiluri, care stau la baza "stilurilor tradiționale" ale karate.
Întemeietorul karatedo-ului modern este considerat Gichin Funakoshi (1868-1957), fondatorul stilului Shotokan. După 1922, când a sosit în Japonia din Okinawa,Funakoshi a făcut cunoscut karate prin mai multe demonstrații și prelegeri. Pentru a crește popularitatea stilului său de luptă (Okinawa-te), l-a denumit în japoneză "karate" (kara-te).
Există numeroase stiluri ("ryu"= școală în limba japoneză) de karate, diferite prin tehnicile de luptă și principiile strategice pe care le folosesc. De exemplu, Shotokanfolosește atacuri lungi, din mișcare, punând accent pe viteză, mobilitate, suplețe, în timp ce în Goju-ryu se folosesc atacuri și blocaje scurte, fără deplasare, accentul fiind pus pe forță. Toate stilurile folosesc două exercții de bază: kata (set de tehnici prestabilite mimând lupta cu adversari imaginari) și kumite (lupta cu adversar real). În karate sportiv se organizează competiții de kata și de kumite.
Locul în care se practică karate (sala de antrenament) se numește dojo. Termenul este folosit și în cazul altor arte marțiale japoneze.
Practicantul de karate se numește karateka (kara-te ka). În funcție de nivelul de pregătire,în urma unui examen, practicantului i se acordă grade. Gradele inferioare (descrescătoare, de la 10 la 1) se numesc kyu. Gradele superioare (crescătoare, de la 1 la 12) se numesc dan. Fiecărui grad îi corespunde o centură de o anumită culoare. Sistemul de culori poate fi diferit de la un stil la altul, dar culorile de bază sunt albă, galbenă, verde, albastră, maro (pentru kyu), neagră, pentru dan, cu un număr de trese transversale corespunzător gradului dan.

Modelul TCP/IP pentru arhitectura inter-retelelor de calculatoare

                                                                                                                                                               In prezent, comunicatia intre utilizatorii de calculatoare si aplicatiile lor a devenit o necesitate de nediscutat. Dar majoritatea retelelor de calculatoare reprezinta entitati independente, concepute sa serveasca necesitatile unui anumit grup de utilizatori, acestia alegand tehnologia hardware cea mai potrivita pentru rezolvarea problemelor lor de comunicatie. La prima vedere, realizarea unei unice retele de calculatoare pe tot Pamantul ar parea solutia ideala pentru a asigura o comunicare sigura si simplintre toate calculatoarele din lume. Dar o astfel de retea universala, bazata pe o unica tehnologie hardwareeste imposibil de construit, caci nici un tip de retea de calculatoare nu ar putea satisface toate necesitatile tuturor utilizatorilor. Astfel, anumiti utilizatori au nevoie de retele de mare viteza de transmisie intre masinile lor, dar astfel de retele nu pot fi extinse pentru a acoperi distante foarte mari; alti utilizatori accepta retele cu viteze de transmisie mai mici, dar care pot lega intre ele masini situate la mii de kilometri distanta una de alta.

Istoria procesoarelor

Procesorul (CPU) este unitatea centrala de prelucrare a informatiei, fiind practic creierul calculatorului. Procesoarele au avut o evolutie impresionanta de-a lungul timpului, acestea suferind schimbari drastice din toate punctele de vedere. Acest articol isi propune sa parcurga etapele importante din istoria procesoarelor.
Termenul “procesor” este folosit in industria calculatoarelor cel putin inca de la inceputul anilor ’60. De atunci forma, implementarea s-a schimbat radical, insa rolul si functionarea de baza raman in mare parte aceleasi.Vezi mai mult..

Festivalul Florii de Cires-Hanami

                                                                                                                                                               Descriere 

       Sărbătoarea florilor de cireş este o tradiţie cunoscută, atracţie turistică dar şi simbol al Japoniei, prilej de a descoperi încă unul dintre elementele ce conturează farmecul acestei ţări aparte. 
    Celei ce noi îi spunem Sărbatoarea  Florilor de Cireș sau Festivalul Florii de Cireș,  japonezii o denumesc  Hanami – care se traduce, simplu, prin “privitul florilor” și este un superb obicei tradițional de a privi florile sakura - sakura e denumirea pentru cireș și florile sale.Vezi mai mult..

Un profesor de filozofie in fata studentilor sai

Un profesor de filozofie statea in fata studentilor sai avand cateva obiecte in fata lui!
Cand a inceput ora, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare de la maioneza si a inceput sa-l umple cu pietre cu diametrul de aproximativ 5cm.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost cu totii de acord ca este plin!
Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor.
Desigur ca acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere.
Apoi i-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin! Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras.Vezi mai mult..